Kindercoaching

Kindercoaching vraagt een gerichte manier van werken. Over het algemeen is het mogelijk om kinderen vanaf een jaar of 4 te coachen. Omdat ze op deze leeftijd nog niet goed in staat zijn om zich verbaal goed te uiten werk ik met creatieve werkvormen zoals tekenen, kleuren, rollenspel (met vrolijke handpoppen) of andere spelvormen. Voor kinderen is dit heel laagdrempelig. Iedere levensfase vraagt zijn eigen gerichte manier van werken.

Wanneer ga je naar een kindercoach

Als ouder wil je graag dat het goed gaat met je kind, dat het gelukkig is. Maar wat als je ziet dat het niet goed gaat met je kind? Dat raakt je als ouder. Je hebt van alles geprobeerd maar nog zonder resultaat.
Je bent daarmee geen slechte ouder, wel een ouder die hulp kan gebruiken! Daar kan ik je bij helpen.

Zie jij dat je kind

  • ander gedrag vertoont dan je gewend bent
  • verdrietig is
  • niet lekker in zijn/haar vel zit
  • niet met plezier naar school gaat
  • (faal)angstig is
  • moeite heeft met sociale vaardigheden of het leggen van sociale contacten
  • pest of gepest wordt

Dit zijn enkele voorbeelden. Wil je weten of ik in jouw situatie iets kan betekenen, bel gerust, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Hoe werk ik

Tijdens de vrijblijvende intake zie en hoor ik graag het hele gezin. Dit is belangrijk omdat iedereen binnen het gezin bewust, maar ook onbewust invloed op elkaar heeft. Op deze manier kan ik een compleet beeld van jullie gezin krijgen. We stellen jullie hulpvraag centraal en deze onderzoek ik, soms zit er nl. nog een vraag onder. Ook gaan we kijken naar jullie doel:
“Waar wil ik naar toe”? of “Waar willen wij naar toe”? Aan de hand van deze vragen maak ik een inschatting hoeveel sessies ik denk dat er nodig zullen zijn. Vandaaruit maken we een afspraak voor een eerste sessie.

Ik geloof er heilig in dat de antwoorden waar wij naar op zoek zijn, wij in onszelf dragen. Ook bij onze kinderen!
Samen gaan we de stappen te zetten die nodig zijn om weer in balans te komen.